KM Stockholm referat

Jonas Annell var på plats idag:

Här kommer en kort rapport från Stockholms Seglarförbunds KM som jag följde från bryggan vid Sail Stockholm: Fingrarna stelnade i det svala oktobervädret, men vad gjorde väl det när man kan titta på bankappsegling…S606Ks ära skulle som bekant försvaras av Karin, Maud och Per – Klubbmästare 2010. Karin fick tyvärr förhinder med mycket kort varsel men Safirseglaren (bl.a.)  Jonas Byström klev tappert ombord och fyllde luckan.

Tufft motstånd väntade, bl.a. i form av erfarna CB66-selgare som Forslund och co. eller erfarna Mästarnas Mästare-finalister som Björn Sandberg.  Väl ute på banan– började det bra, spik i första racet efter att ha seglat ifrån de andra på ren fart som det kändes. Periodvisa vrid och stråk på känt Islingemanér gjorde det kämpigt att lägga banor – Pelle Nihlmark på startbåten fick träning med ideliga förflyttningar av båt och bojar.

I den hårdnande kampen tappade våra S606K-kollegor greppet något om den absoluta toppen och hamnade precis utanför finalen. Bra kämpat! Vann gjorde de gamla 606- veteranerna Peter Forlsund och Kim Kallonen.

Sammanfattningvis ett trevligt och spännande engagemang som säkert återkommer nästa år.

1 comment to KM Stockholm referat

  • Halloj och kul att ni kom med på KM som helt säkert kommer att upprepas nästa år! Det var verkligen otroligt spännande och kul!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>