KM Stockholm referat

Jonas Annell var på plats idag:

Här kommer en kort rapport från Stockholms Seglarförbunds KM som jag följde från bryggan vid Sail Stockholm: Fingrarna stelnade i det svala oktobervädret, men vad gjorde väl det när man kan titta på bankappsegling…S606Ks ära skulle som bekant försvaras av Karin, Maud och Per – Klubbmästare 2010. Karin fick tyvärr förhinder med mycket kort varsel men Safirseglaren (bl.a.)  Jonas Byström klev tappert ombord och fyllde luckan.

Tufft motstånd väntade, bl.a. i form av erfarna CB66-selgare som Forslund och co. eller erfarna Mästarnas Mästare-finalister som Björn Sandberg.  Väl ute på banan– började det bra, spik i första racet efter att ha seglat ifrån de andra på ren fart som det kändes. Periodvisa vrid och stråk på känt Islingemanér gjorde det kämpigt att lägga banor – Pelle Nihlmark på startbåten fick träning med ideliga förflyttningar av båt och bojar.

I den hårdnande kampen tappade våra S606K-kollegor greppet något om den absoluta toppen och hamnade precis utanför finalen. Bra kämpat! Vann gjorde de gamla 606- veteranerna Peter Forlsund och Kim Kallonen.

Sammanfattningvis ett trevligt och spännande engagemang som säkert återkommer nästa år.

1 kommentar tillKM Stockholm referat

  • Halloj och kul att ni kom med på KM som helt säkert kommer att upprepas nästa år! Det var verkligen otroligt spännande och kul!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>