Hur konserverar man formen över sommaren?

Det finns olika sätt att  hålla igång allt man tränat på och alla erfarenheterna som man samlat på sig under våren och sommaren från Islingeviken. Vissa laddar med SM, Mariehamnsregattan eller hängmattan.
Allt handlar ju om att vara i toppform till den 10 augusti när Sthlm 606 Cup drar i gång igen, eller hur?

Här kommer ett exempel från Jonas och Sam i SWE 381. wm gillar attityden och förstår inte alls vad de menar med slutrepliken, hur som helst bra jobbat!

Hur svårt kan det va?

Shorthanded-tävlingarna växer i antal. Vi – Sam och Jonas från SWE 381 – tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Vi seglar ju shorthanded varje tisdag i Islinge. Sagt och gjort. Vi lånade en Smaragd från tidigt sjuttiotal, utan ombyggd sittbrunn så klart 🙂 och anmälde oss till förra helgens www.bohusracet.se, ett 170 sjömil långt LYS-race för tvåmannabesättningar i våra gamla hemtrakter i Bohuslän med 150 anmälda båtar.

Starten gick vid vackra Uddevallabron i fredags kl 13 och vi gick i mål i Smögen 29 timmar senare efter en kryss-länsbana i megaformat. På kryssen inomskärs regerade vi tack vare lärdomarna från Islingehavet. Länsen får vi slipa på. Resultat: 2a i vår startgrupp och 9 totalt!

Slutsatser:

 • Spinnakerstrumpa är nog bra, men man bör helst testa den innan
 • 50 sjömil kryss till så hade vi nosat på toppen
 • Skratta aldrig åt en sjuttiotalsbåt

 

4 kommentarer tillHur konserverar man formen över sommaren?

 • SWE500

  Härligt jobbat grabbar!

 • Johan SWE-349

  Riktigt bra seglat av er Sam & Jonas. Bohusracet är en väldigt kul segling där man får segla hela västkusten upp och sedan ner och se hur vacker den är.
  Men nu får ni fortsätta att sukta efter vad som kan vara Sveriges fulaste pokal. Jag och Olle seglade hem den sent 90-tal och den blev förpassad till vinden i ett år för att den är så förskräckligt stor och ful.

 • Jonasf SWE381

  Skulle man ju förstått att Olle & Johan redan varit där… Samma sak i Islinge; när man kommer till kryssrundningen har de redan passerat 🙂 Skönt att vi slapp pokalen.

 • Johan SWE-349

  Haha.
  Vi får väl se hur det blir i augusti för oss. Vi ämnar vila oss i form och det tror inte jag kommer att ge resultat vad gäller att konservera formen.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>