Sthlm 606 Cup | Sommarfinal

8e tisdagskvällen i rad med kalasväder – just idag var det t-shirt väder och en 4-6 m/s från SV. Åtta båtar kom till start även i kväll och de som inte kom hit ikväll får helt enkelt skylla sig själva. Bättre förutsättningar finns helt enkelt inte. Det var säsongspremiär för SWE 428 Björn och Anna, som fick ordning på grejerna lagom till andra racet. Idag var det skiftena och vindbyarna som var underhållningen på banan och funktionärernas (Roger och Mats) som kämpade med att få fast märken och ankare.

I kväll var det Pelle & Jonas i SWE 918 som var bäst med serien 1 3 1, följt av SWE 449, SWE 868 (funkisar), SWE 381 och SWE 472. Resultaten från i kväll finner ni som vanligt under fliken Kappsegling.

Bilder mm kommer så småningom

Kvällen avslutades med en skvätt bubbel och en skål för invigning av den nya kajen. Den har verkligen blivit ett lyft för klubbens aktiviteter. Idag har dessutom pråmen flyttats så att vi kunde använda hela kajen för sjösättning och upptagning efter race.

Vi summerade oxå erfarenheterna så här långt och konstaterade att alla tycker att nyordningen med att köra Stockholms 606 Cup varje tisdag har blivit ett lyft.  

Nästa racetisdag är nu den 10e augusti, vilket innebär att sommarstiltjen i hamnen infinner sig så smått.

Om man får seglarabstinens kan man alltid satsa på att åka till Mariehamn och segla FM i mitten av juli eller varför inte satsa på att åka ner till SM i Karlshamn v32.

6 kommentarer tillSthlm 606 Cup | Sommarfinal

 • Pelle Nihlmark

  Heder åt Lidingö Kommun som låtit renovera kajen på ett förstklassigt sätt! Det märks att denna kommun menar allvar med sin inriktning på ett aktivt friluftsliv med vatten- och båtanknytning. Och vi som seglar längs Lidingöstränderna ett par gånger i veckan kan intyga att Lidingö f.n. är bästa kommunen för seglare.

 • Simon SWE 869

  Det var illa att planeringen gick käpprakt åt fanders i dag och man missade seglingen. Blä.
  Mats bör nog dubbelkolla totalställningen. Jonas&Jonas borde vara före undertecknad.

 • wm

  Hej,
  Simon vi saknade er och en sån här kväll får helt enkelt inte schabblas bort!
  wm har dubbelkollat sitt excelark och rättat upp resultatlistan. 869 är faktiskt fortfarande före 381 i totalen – samma poäng, men med bättre placering (ni har en trea från funktionärsarbetet).

 • Simon SWE 869

  Jag vill tacka för en fin seglingsvår. Vi började med att att vara med på er vårträning. Sen hamnade båten där lite av misstag inför Lidingö Runt. När båten ändå var på plats kunde vi ju lika gärna prova Tisdagsrace. Snacka om beroendeframkallande drog. Vi fastnade direkt för konceptet. Trots jobb- och besättnings-strul så har jag varit med på ett eller annat sätt riktigt många gånger under våren. Jag har varit riktigt besviken de tisdagar vi inte har fått ihop livet och tagit oss ut på Islingehavet. Jag ser redan fram mot höstens tisdagar. S606K är det roligaste som hänt mig på länge. Ett speciellt tack till Niklas för hans tjat i vintras och för att han fick vårträningen att hända trots allt strul med kran och is. Samt till Mats för denna fantastiska plats på internet. Och alla ni andra som seglar på Islingehavet. Trevlig sommar!

 • SWE500

  Simon! Vi förväntar oss att se dig igen i augusti. Försök hitta på en hållbar ursäkt för att inte ”förvara” SWE869 i Islinge mellan SM och Stockholms KM och försök få den godkänd av s606k. Det blir inte lätt 🙂

 • RC SWE868

  Exakt!

  Du är här för att stanna Simon, tänk inte i några andra banor 😉 !

  Att segla 606 på Islingehavet är starkt beroendeframkallande. Det känner de flesta till. Få avgiftningskurer hjälper. Några har om höstarna försiktigt antytt att detta var nog sista säsongen, men de återvänder oftast fulla av abstinens och befriade från dåliga tankar med kommentarer som ”Detta är meningen med livet…! Vi syns i augusti!!!

  Glad sommar!

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>