Sthlm 606 Cup | Omgång 5

Ännu en fin kväll har vi haft på vår seglingsarena – Islingehavet. Kvällen blev sådär oförskämt bra med sol och vind från syd  2-3 m/s idag. Ikväll gällde det att jaga tryck och rätt kant. I de två första racen var det den som valde rätt kant och dessutom seglade hela vägen ut i hörnet som lyckades bäst. Andra valde fel kant och blev därför lika mycket hopplöst efter.

Ikväll var det åter tio båtar till start. SWE 890 gjorde säsongspremiär och SWE 424 och SWE 339 come-back efter nån veckas frånvaro. Johan & Olle, kvällens funktionärer la en bra bana med ganska kort startlinje och höll koll på oss inte bara i starten utan även ute på banan.

Efter två race hade vi tre båtar i topp på samma poäng, till slut stod Pelle & Anders SWE 918 som segrare efter en spik även i sista racet, starkt seglat i den knepiga vinden. Därefter SWE 890 följt av SWE 349 (funkis) och SWE 868 på fjärde plats.

Resultaten från ikväll finner ni här.  I den sammanlagda cupen leder fortfarande SWE 349 efter fem omgångar.

Om ni undrar vad man kan hitta på när man är funktionär och redan har fotat sina tre hundra bilder och skall hämta in bojarna från fjärden? Ja då kommer här ett tips från Johan som visar upp ett GPS- spår från banan. Det blir nåt för nästa veckas funktionärer att bita i!

Kvällens GPS-krumilur, signerad Johan Wallinder

2 kommentarer tillSthlm 606 Cup | Omgång 5

 • Pelle SWE918

  Tack för att vi fick vinna kranracet. Jag hann precis till studentmottagningen!

  Vi såg ett par supersmarta gippar av 868 igår och hade själva lite flyt när vi kunde gippa innanför 381. Pendlande vind ger ju lika fina passeringsmöjligheter på länsen som på kryssen, men det är förstås inte alltid man kan välja själv när man ska slå eller gippa. Väldigt bra arrangerat Olle och Walle! Tre race på precis 25 min tack vare en lagom bankortning i rätt stund. Det här gänget och konceptet är bara så bra! Jag tror vi är Sveriges skönaste kappseglingsklubb. No nonsense – bara bra segling och justa polare.

 • wm

  Jaha, det var bara därför ni hade så bråttom runt banan. Jag trodde kanske att ni var ute för att spika 🙂
  868 konstaterade även att man kan komma lika fel som rätt med vriden. Sista kryssen i sista racet blev allt fel, men som sagt man skall glädja sig åt det som var bra och vi hade verkligen bra tajming på några av undanvindsbenen igår.
  Instämmer annars med Pelle – att det är skön stämning och lärorikt att ha en genomgång med kommentarer både från andra båtar och funktionärer.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>