Träningspassen avklarade, nu börjar vi segla på riktigt

Onsdagskväll – träning med fem båtar, lite duggregn och fullt pådrag i varje övning. I kväll sågs SWE 381, 424, 500, 837 0ch 868  träna flitigt i Mattias kluriga övningar. Återigen startträning med startlinje som blev allt kortare och kortare. Till slut var den nere på ett par tre båtlängder. Många roliga situationer uppstod när båtar prejade varandra upp på linjen. I uppgiften ingick att försöka ligga still på position för att sedan acca och tajma starten. Ganska klurigt i motström och skiftande vindförhållanden. Men ack så nyttigt!

Startövningar varvades med några korta race och det är tydligt att det är detta som klubbens signum. Täta situationer som vanligt och ingen ger bort en meter. Som vanligt video-genomgång och eftersnack.

Stort tack till Mattias Karlsson som ställt upp i regn och rusk och fortsatt med oförminskad ambition. Vi hoppas på en fortsättning kanske redan till hösten. Nu drar tävlingssäsongen äntligen igång och vi som värmt upp med träning kommer att vara lite bättre rustade än förra året. 

På tisdag drar planenligt första deltävlingen i gång. Just nu  6 båtar anmälda till start och SWE 449 inbokade som funktionärer. Vi försöker att hålla hemsidan uppdaterad, om ni räknar med att segla, anmäl er vi hemsidan så att vi även kan nå er med den senaste informationen om kranen mm inför sjösättning av båten.

2 kommentarer tillTräningspassen avklarade, nu börjar vi segla på riktigt

 • Pelle SWE918

  Tell tale:

  Jag mötte Rickard M ikväll vid loftet. Kranbesiktningen hänger på att man får fram en vikt på ett ton för utprovning, men nu verkar det ha löst sig. Besiktningen förefaller kunna bli klar till på tisdag m.a.o.

  Jag hoppas bli båt nr sju om allt klaffar.

 • wm

  wm kan intyga att det ligger 7st 606or i vattnet brevid kranen. Om man knyter ihop dem så …. Till storyn hör att man lät gjuta en klump i torsdags som skall motsvara önskade vikten. Nu håller vi tummarna för att de lyckas mäta in kranen måndag eller tisdag.
  Väl mött på tisdag! Mvh Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>