Stockholms 606 Cup | Vem vinner i år?

Läge för lite vadslagning? Med endast timmar kvar till första deltävlingen i årets Stockholmscup passar wm på att spekulera om vem som kan tänkas ta hem cupen 2010.

Kvällens sista spik, SWE 868, foto Göran Ekdahl

2009 års vinnare – SWE 868 Team Yrsa deltog i alla deltävlingarna och seglade jämnt över hela säsongen samt lyckades ha marginalerna på sin sida till en totalseger. Tvåa var alltid starka SWE 881 Göran och Jojje som precis hade tillräckligt med deltagande för att slippa räkna in en DNC. Därefter var det jämnt, tre båtar på samma poäng där Johan och Olle i SWE 349 drog längsta strået.

Vad är då årets recept på framgång? Träning är aldrig fel och de flitigaste har varit de som deltagit i klubbens träningsprogram 2009 och 2010. Att träning lönar sig har vi sett i annat blogginlägg tidigare i april.
SWE 349, 381, 424, 500, 837, 868 och 869 har deltagit i år.

Hittills i år har det handlat om träning, men de som varit med kan intyga att besättningarna som tränat inte gett bort en meter i onödan. Nu väntar vi bara på resten av klubbåtarna skall komma igång och tävla.

Förra året var det 17 båtar med över säsongen och drygt elva båtar till start i medel.

Kommer Team Yrsa vinna i år igen?
wm gissar att alla besättningarna som tränat hårt i år, som SWE 349, 381, 424 och 500 vill spöa Team Yrsa. Två starka kandidater ytterligare är Pelle med ungdomar i SWE 918 men oxå att vår ständige Klubbmästare Thomas i SWE 890 ligger bra till för att ta hem årets Stockholmscup. Vad tror ni andra?

Ser man till resultaten 2009 är det flitigt deltagande och jämna resultat som krävs för att vinna totalt.

I år premierar vi flit ännu mer och planerar tolv tävlingstillfällen i kalendern, där tio räknas in i totalen.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>