Väderdata - prognos och verklighet

Sedan en tid tillbaka finns det en väderstation på Lidingöbron. Informationen hämtas från vackertvader.se. Kolla in Lidingöbron i högerspalten under Islingeväder.  wm har inte lyckats lokalisera mätaren i geografin, men koordinaterna pekar på Ropsten snarare än Islingeviken.

Intressantant att följa hur det ser ut längre fram under säsongen. Just nu kan man roa sig med att jämföra temperaturprognosen från yr.no med faktiska mätvärden från stationen.

Mätstationsdata - www.vackertvader.se

2 kommentarer tillVäderdata – prognos och verklighet

 • Niklas SWE500

  Kan du inte hitta en islägesrapporteringsstation också? Där vi kan se islägesutvecklingen dag för dag samt få en prognos på när det är isfritt 🙂

 • wm

  Det bästa blir väl att sätta en webkamera på Lidingöbron, så att vi kan se dag för dag hur det ändras. Den kan ju även användas för att kolla när herr ordförande är ute och smygtränar så småningom.
  I morse har isen dragit sig tillbaka ytterligare, ca en femtedel från bron upp till Tranholmen är isfri nu.
  Om man vill nörda till sig ordentligt kan man kolla in NASAs satellitbilder, de uppdateras varje dag. Idag ser man ex att det är isfritt söder om Lidingö upp till Frihamnen.
  Kolla in http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subsets/?subset=AERONET_Gustav_Dalen_Tower.2010083
  /wm

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>