Finn fem fel

wm tog en lite sväng förbi Islinge och fick se att ryktena kan bekräftas.

Som rubriken antyder är ingenting sig likt i Islinge denna vinter. Att bilden är tagen med mobilen och lagom suddig döljer inte det faktum att det är stora grejer på gång. Kommunen har genom sin entreprenör satt igång med renoveringen av kajen. 

Renoveringen skall omfatta en upprustning av kajen och av den betong som ”ruttnat”. Det innebär att man går loss på betongen med högtryckstvätt, ersätter dålig armering med ny och gjuter upp ny betong. Därefter fixas ytskikten och kajkanten ut mot vattnet. Det här har vi som är luttrade öbor sett på nära håll på Lidingöbron de senaste somrarna. Vår energiske ordförande Niklas har redan varit i dialog med kommunen om våra önskemål och nu håller vi tummarna att de håller tidsplanen och blir färdiga i mitten av april! Lite mer info finns här

Islinge i februari 2010, foto wm

Islinge i februari 2010, foto wm

Vad är det då man ser på bilden?  Förutom en optimistisk 606a som står först i kön till kranen, kan man se att kajen är avspärrad, dessutom uppgrävd från stranden  för att komma åt betongen. Kranen står som vanligt på sin plats bakom trädet till höger i bilden.

2 kommentarer tillFinn fem fel

  • Jonas 381

    Dags att byta namn på hamnanläggningen? Från Islingevikens båthamn till 606 race village!

  • wm

    Perfekt vilken utmärkt idé! Partytältet är redan plats och en och annan flaggstång ses i bakgrunden. Den lokala entreprenören säljer redan kaffe och korv, kanske skall utbudet spetsas något?
    /Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>