Some ice feeling

Det är iallafall en just fartkänsla även om det inte har så mycket med 606an att göra. Kolla in krummet på riggen!

1 kommentar tillSome ice feeling

 • Richard SWE837

  Jag köpte en Dnjakt i höstas. Det har blivit 3 racedagar och två träningslägerdagar. Det är en riktigt sportig klass. Nu pågår VM i Österrike med 170 jakter. på 3:e och 4:e plats har vi två svenskar. Dn Sweden bjuder in till provapådag detta är klippt från Expresseglarna, ni är naturligtvis välkomna åxå:

  Vi har 2 expresseglare (minst) som tycker att det är dags att prova på riktigt snabb segling. Det är Gunnar på 169 och Richard på 451. Med deras gemensamma kontakter inom DN-segling kan vi erbjuda ett unikt tillfälle att prova på och segla riktigt fort.

  Lördagen 20/2 eller söndagen 21/2 beroende på tillgång på is, vindar och snö har vi ordnat så att det finns möjlighet att prova på att segla DN-jakt. DN står inte för Dagens Nyheter utan det är en förkortning av Detroit News. Detroit New utlyste en tävling där kraven var att man någorlunda lätt skulle kunna bygga en segelfarkost på is för en person som man lätt skulle kunna plocka ihop och frakta på biltaket. Vinnare i den tävlingen blev DN-jakten och det var så länge sedan som 1936. Mycket har hänt med val av olika material i mast, segel och medar sedan dess, men i princip är det samma jakt. Med de nya materialen så ökade även hastigheten. Idag kan man komma upp i så mycket som 140 km/h!

  Om du är intresserad skicka en intresseanmälan till Gunnar (mailto:g.alaeus@telia.com).

  Mer information om var vi kommer att segla uppdateras på denna sida senast torsdagen 18/2. Övrig information med tips om kläder mm skickas ut i ett till de som fått en bekräftelse på anmälan.

  606-seglarna kan snacka med mig, 0705724851, om ni vill.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>