Tisdagkväll på Islingehavet – 9 båtar tränar

tisdag-hamnracet: foto: wm
Klubbens medlemmar blir allt flitigare. Ikväll kunde vi räkna in 9 st 606 ute på Islingehavet. Vi var 7 st som tränade med Mattias och två som körde egna övningar vid sidan av.
Det var som vanligt trångt på startlinjen och det blev svårare och svårare att ta plats på linjen när Mattias kortade av den.
Övning nr 2 handlade om att segla i störd vind. En AHA-upplevelse för många att man faktiskt klarar att hänga kvar och hålla kursen om man är fokuserad och dessutom behöver man inte tappa mer än ett par båtlängder. Övningarna blandades med kort race så att vi håller pulsen uppe ordentligt.

Bra tempo och effektiv träning som avslutades med videogenomgång.  Som vanligt infinner sig känslan av att det här behöver man öva mer på.

Vi håller kontakt med Mattias och försöker pussla in ytterligare träningspass i kalendern. Preliminärt kör vi några  lördagar i september, men det kan komma öppningar innan dess.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>