Friskt tränat – hälften vunnet

digital kompassrosVåga vara med – det är bara att anmäla sig, pynta in och njuta av träningarna som startar om en månad! Kanske kan man inte vara med vid varje tillfälle, men passa på ändå. De som tidigare tränat med Mattias är närmast lyriska. 

Sven i SWE 339 har skickat i väg ett batteri frågor till Mattias vår tränare. 
För dig som fortfarande tvekar och för dig som redan är anmäld och vill värma upp här kommer mer info om träningsupplägget i vår. wm tycker det ser lovande ut och har gjort ett litet ihopklipp.

Med tanke på att vi håller på med en av världens mest komplexa sporter, men inte tränar i närheten som vi borde, så är det till och med märkligt att vi klarar av att utöva sporten överhuvudtaget, med tanke på förutsättningarna.

Sven: Var ser du den bästa potentialen i förbättring?
Mattias: Vad amatörkappseglare normalt saknar så är det båtkontroll. Det är omöjligt att gå vidare i utvecklingstrappan utan den. För hur ska man kunna positionera sig som man önskar i någon fast situation om man inte har kontroll över båten och måste därför ge ständigt avkall på ens strategi och tänkande?

Sven:  Var börjar vi?
Mattias: Tyngdpunkten kommer ligga  på båthantering i början.
Fasta situationer kommer vi säkert att titta på då jag anser att många har mycket att vinna där.Vissa mentala bitar hoppas jag kunna väva in, jag kommer prata väldigt lite om är trim. Jag hoppas att vi kommer få ett par bra diskussionstillfällen då vi analyserar och alla kan ge feedback åt varandra.

2 kommentarer tillFriskt tränat – hälften vunnet

  • Sven

    Jag blev lite ängslig när jag missade årsmötet efter en förgiftad Bratwurst från Shell Ropsten. Lita aldrig på annan bensinstationskorv än den från hemmaarenanan Q8. Efter denna efterkälke försökte jag läsa ikapp genom att ta mig an SSF träningspyramid på nätet. De har på två år trollat fram nivå grön, dvs nybörjarnivå, som inte alls är dum. Eftersom jag misstänkte att Mattias skule behandla blå eller möjligen röd nivå försökte jag ta igen förlorad tid då jag vid genomläsning av nivå grön insåg att jag var i det närmaste blåbärsrisgrön.

  • wm

    Jepp, den lokala leverantören är bäst. Det verkar dessutom som de är beredda att fixa specialerbjudande till tisdagsseglingarna den här säsongen. 2 eller 3 pack mosbricka direkt vid mastkranen allt efter besättningens storlek.
    /Mats

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>