Regelseminarie – några reflexioner

Våran loggaDet var fin uppslutning igår, drygt 20 personer, varav majoriteten 606-seglare. Många nyfikna på de nya regelskrivningarna. Tom Björkholm pratade om bakgrunden till omskrivningarna som ”ett försök att skriva reglerna efter hur seglarna har tillämpat de tidigare luddiga formuleringarna kring märkesrundningar”. Konkret har begreppet Märkesplats införts och det ger väl i princip samma rättigheter som tidigare, men blir tydligare formulerade i enbart kappseglingsregler. Tidigare var det en mix av regler och principer kring ”sjömansmässiga manövrar”. 
Ingen har väl heller missat att zonen har utökats till tre båtlängder.  Vässa ögonmåttet!
Första seminariet handlade om skrivningarna i reglerna med några tillämpningar på olika situationer.  Andra tillfället den 18e februari fortsätter där, tillsammans med ett antal case som bättre speglar tillämpningarna.

2 kommentarer tillRegelseminarie – några reflexioner

  • Pelle SWE918

    Jag tycker att det kunde vara bra vid några träningstillfällen i vår att faktiskt märka ut i vattnet med fiskeflöten var ringen 18 meter från märket är. Det kan vara nyttigt att se vid olika vindstyrkor hur långt ifrån det faktiskt är.

  • wm

    Bra ide, funderar annars på hur man skaffar sig ett bra ögonmått och referens. Två 606 master på varandra? En Lidingöbro + lyktstolpar? Ja det är bara sätta igång att spåna.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>