Några tips till Stockholms seglarförbund och andra

Våran loggaMed anledning av StSF upprop kommer här en länk till läsvärd artikel på Sailgroove: In defense of sailing.
Man kan dra många växlar på den artikeln, just nu slås wm av tanken om hur segling jämförs med andra idrotter, tv-bevakning eller ej.  
Ett skönt citat ur artikeln:

Sailing, in general, doesn’t appeal to the mass 18-30 year old market like football or basketball because the mass market cannot relate to our sport. Most people can’t exactly have a pick up team race with some kids from your neighborhood.
”–”
If you go to Newport, there is sailing everywhere and many former college sailors are living successfully in that world. Unfortunately, the same excitement doesn’t exist everywhere – there is no Puma Nation – like there is for the Red Sox, but it doesn’t mean that the sport is unsuccessful. Most of the world knows that Newport is for sailors, much like they know that Vail is for skiers.
Both are niche markets serving niche sports but Vail and Newport have figured out how to combine their sports with massively appealing things like spa’s, restaurants, bars and great festivals. In both places, the niche community is well served and successfully balancing sailing with the mass market. Both places are capitalizing on their niche.

wm börjar genast spinna loss på om inte OK-Q8 macken har potential att bli ett ”aftersail” hak? 

  • Öl och macka i solnedgången …
  • Kanske skall klubben ha en eget ställ med souvenirer för seglings-weebees?

1 kommentar tillNågra tips till Stockholms seglarförbund och andra

  • Lehmann Soloturm

    Viktigt inför stadsplaneringen av Gasverket och Husarviken att förlägga ytterligare en Q8-mack på Ropstensidan väster om L-ö bron. Sedan dras L-ö banan att även köra in en bit in på Norra Kungsvägen, som förr. På så vis knyter vi samman våra bägge seglingscenter genom att hyra in egna spårvagnar som åker fram och tillbaka på gamla L-ö-bron mellan Q8-mackarna i takt med utvecklingen på kappseglingsbanan. Vagnarna utrustas med video, storbilds-TV, öl, sedvanlig korv i korvbröd, skrålsång och rockmusik samt kommentator från TV-huset på Gärdet. På ordinarie spårvagnar räcker det med kommentator, TV-monitor och korv. Mycket snart kommer alla bara vilja åka med våra extravagnar. Alla båtarna heter Kuweit, och så gör vi reklam för en grönare värld.

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>