Underlag till tisdagens trimkväll

rigginst-teaser
Här finner ni rykande färska trimanvisningar, copyright Björn Österberg, North Sails
Rigginställning (pdf), Segeltrim (pdf) och Trimma för fart (ppt).

Dessa kommer att vara grunden i morgondagens temakväll. Passa på och skriv ut och ta med i morgon.
/wm

7 kommentarer tillUnderlag till tisdagens trimkväll

 • Pelle SWE918

  Kul att se alla igår. Och väldigt bra genomgång av Björn! Jag blev riktigt sugen på att segla. Snart drar vi igång, va?

 • wm

  I den här värmen (+3) är det snart isfritt i hamnen oxå.

 • Sven 339 Karotten

  Jag tyckte att det var lite för trevligt och för bra, nu började jag tänka på segling, inte bra, jag som hade lyckats glömma bort segling och hade huvudet fullt av vallaburkar, stakningsteknik, syreupptagning, skridskoslipning, fartdräkter etc. men jag vet i alla fall att Björn med sin klädsamt låga profil startar i startgrupp 6. Något att fundera på, för han sa inte en knip i går om sambandet mellan längdåkning och segling och hur detta påverkar krängning och höjdtagning. Ser fram mot minst en fyslektion, vi kan kanske springa ”idioten” inne på loftet.

 • Göran T

  Kul pojkar då följer jag er via nätet från TV soffan, då jag är grymmt intresserad av skidåkning. Är tyvärr just nu för fet för att själv orka åka ett långlopp men jag önskar er all lycka. Glöm nu inte att det är armarana som behöver mest träning inför långlopp men det vet ni väl redan.
  En mycket inspirerande kväll med Björn blev det. Skall bara försöka komma ihåg det han sa när jag är där ute och kappseglar. Det är där jag har ett litet problem. Men jag får hoppas på att Mårten memorerade allt.

 • Richard

  Jag var på Grankan när ni lärde er trimmet. Det känns inte bra att halka efter ännu mer. Regelkursen skall bli kul!

 • Kim Den 263

  Som 606 sejler i SES kan jeg godt misunde jer Stockholmere og i særdeleshed dette trimkursus. Heldigvis kan jeg nærlæse de vedhæftede filer, men jeg ville ønske der var lidt tekst til filen ”trimma för fart”.
  God vind

 • wm

  Kim – wm skickar en fråga till vår inspiratör Björn Österberg om han har någon text till bilderna och vem vet kanske skall även ni bjuda in honom till ett föredrag i Danmark?

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>